Sådan vælger du det rigtige ur oktober 19, 2017 – Posted in: Inspiration, Tips og tricks, Ure

Det kan være en udfordring at finde det rette ur. Der findes alt for mange herre- og dameure på markedet. FASHIONBAY har i den forbindelse lavet en guide til valg af det rette ur.

Indlægget af skrevet af FASHIONBAY d. 18 Maj 2018 | Læs mere om forfatteren i bunden.

1 af 4

Klassiske ure

Mange af de ure som bliver fremstillet i dag vil ligge under klassisk. Det er ure som henvender sig til den minimalistiske mand eller dame. Uret er typisk fremstillet med få eller ingen detaljer og har en simpel urskive. Selve urremmen er af syntetisk læder i en lysebrun eller helt sort variation. Uret har almindelige talvisere og et kvarts urværk som styres af batterier.

Det kan være svært at definerer typen der går med disse ure. Ofte er målgruppen mænd og kvinder der skal købe et førstegangsur. Det behøver ikke kunne en masse fancy smarte ting, men blot vise tiden. Det skal helst være neutralt og ikke fylde mere end andre accessoires som bæres. I forhold til størrelsen, er kvindernes klassiske ure væsentlig mindre end herrens. Dette skyldes kvindens mindre håndled og uret ikke føles for stort og maskulint.

Det klassiske ure kan ofte findes i et prisleje hvor alle kan være med. Uden de mange detaljer og små finesser, kan uret snildt holdes under 200,- hos Fashionbay. Mange af de klassiske ure er ofte dem som er mest eftertragtet. Det kan ses lidt på samme måde som at købe tøj. Det er altid nemmere at købe det sorte og hvide tøj, end at vælge toppen med farver.

Emil herreur med brun syntetisk læderem og sølvurskive

Klassiske ure // Klik her og se hele kollektionen

2 af 4

Trendy ure

Når man snakker om trendy ure, handler det i høj grad om hvad der er oppe i moden. Trendy ure kan skifte fra dag til dag. Det handler om at følge diverse trends som er skabt af indflydrige personer eller virksomheder. Et trendy ur kan være en anderledes urskive med mønster eller farver. Urviseren kan være special designet og remmen ligeledes. En trendy tildens der var blandt mænd, var store ure og helst kæmpe ure. Urskiven skulle helst kunne ses fra flere meter af. En anden trendy ur stil til kvinder har været ure med marmor elementer, heraf urskiven og farven pastel som rem.

Dem der køber trendy ure er typisk dem der gerne vil være trendsættere. Det er personer som følger de nyeste trends og læser hvad de kendte gør. Det er også meget naturligt for personen at skifte tøjstil tit og bruge mange penge på en ny garderobe. Den trendy stil går oftest fra top til tå på personen.

Mange tror at for at være trendy, skal man betale en formue. Det behøver man ikke. Et trendy ur afhænger af typisk af fashion stilen og hvilke smykker og accessoires som rykker på sig.

Isabella dameur med syntetisk sort urrem og guldfarvet urskive

Trendy ure // Klik her og se hele kollektionen

3 af 4

Moderne ure

Nogle vælger at kalde klassiske ure for moderne ure. Det der gør uret moderne er om andre går med det. Med andre ord kan man også kalde moderne ure for de mest populære ure. Det er både indenfor herreure og dameure. Det moderne ur er en kombination af det klassiske og trendy ure. På den ene side er det unikt og har de grundlæggende klassiske egenskaber et ur skal have. På den anden side skal uret være smart og trendy så flere går med det. Et perfekt moderne ur er ofte forbundet med et mærke. Det kan være Daniel Wellington, Omega, Calvin Klein, Michael Kors eller noget helt andet.

Det betyder dog ikke at uret er moderne. Det gør blot uret lettere at genkende og fortælle andre om. Mange ure er moderne i sin egen form, men er ikke bundet op på et brand som gør dem ukendte. Hos Fashionbay forsøger vi at sætte fokus på ure uden mærker tilknyttet som er moderne.

Produktbillede af sølv herreur med brun rem

Moderne ure // Klik her og se hele kollektionen

4 af 4

Sporty ure

Hvis du har det bedst når det hele går stærkt, er et sporty ure dit næste valg. Det er typisk for sporty ure at urskiven er ekstra holdbar, ikke for tung og kan tåle slid. Urremmen er ofte lavet i gummimateriale, så det ikke strammer om håndleddet og uret under bevægelse ikke irriterer huden. Der findes rigtig mange sporty herreure derude, men ikke i så høj omfang til kvinder. Mange ur specialister har erfaret at kvinder ikke har så stor interesse i sporty ure. Derfor vælger mange et klassisk ur med gummirem eller et elektronisk pulsure til træning og løb.

Et sporty ur er for typen der vægter fart over feltet. Det handler om at komme fremad og sport betyder alverden. Du kan lide at være aktiv og have en travl hverdag. Typisk er din hverdag også en træning i sig selv og hele dit mindset handler om at være aktiv. Det betyder meget at uret sidder tæt men behageligt på håndleddet.

Frederik herreur med syntetisk brun læderum og sort urskive

Sporty ure // Klik her og se hele kollektionen

Hvad skal mit ur koste?

Det der har betydning for valg af dit ur er ikke prisen men hvilken følelse uret giver dig. Hvis du prøver uret og du straks kan se at uret matcher din tøjstil samt personlighed, er der ingen grænse for budget. Hvis urets pris har betydning for dit valg, handler det om hvor meget uret betyder for dit samlede outfit.

Er uret blot endnu en accessoires til dit look, eller har du tænkt dig at gå rundt med uret til hverdag? Hvis sidste er tilfældet, skal du spørge dig selv om du vil betale et større beløb for et ur du altid skal rende rundt med. Det vigtigste er hvilken følelse du får, når du får uret på håndleddet. Det er uanset om du er kvinde eller mand.

Spiller budgettet en rolle er mærkeure ofte fra 500,- og op til 20.000 kroner afhængigt af dit ynglings mærke. Du behøver dog ikke betale en formue for et smart og trendy ur. Du kan finde mange billige ure hos Fashionbay.dk til netop dit behov.

Find dit rigtige ur ved hjælp af disse 6 gode råd

  1. Hvilken en type er du som person? Hvis du kan identificere dig med en af følgende stile, hvilken en er du mest tilbøjelig til at vælge?
  2. Betyder budgettet noget? Hvor meget må dit ur koste?
  3. Foretrækker du et mærkeur eller handler det blot om urets udseende og størrelse?
  4. Mange webshops har butikker hvor du finder uret. Du kan tage ned i butikken og prøve uret på og se hvordan det føles
  5. Spørg eksperter indenfor ure til råds og få tips og tricks
  6. Hold altid prisen op mod andre ure. Vælger du et mærkeur, tilbydes det med garanti på andre webshops eller fysiske butikker

Denne artikel har fået inspiration fra Euroman // Læs den oprindelige artikel her